Werkgeluk 2018-03-22T16:05:25+00:00

Werkdruk of werkgeluk

Werkdruk en daardoor uitval is een grote bedreiging voor werkend Nederland. Voor werkgevers maar ook voor de medewerker werkt een te hoge werkdruk belemmerend voor de te behalen resultaten en werkgeluk. Met name in zware beroepen in de zorg- en bouwsector ervaart men door de combinatie van fysieke inspanning onder hoge tijdsdruk de negatieve effecten van werkdruk. In plaats van te richten op het voorkomen hiervan blijkt het effectiever ons te focussen op de positieve kant van werkdruk: Werkgeluk.

Werken aan werkgeluk, hoe doe je dat?

Eigenlijk is het tegelijkertijd heel simpel en toch niet zo eenvoudig als het lijkt. Feitelijk hoeft men er alleen maar voor te zorgen dat 2 zaken op orde zijn.

  1. Creëren van een werkomgeving waar ruimte wordt geboden om werkplezier te vinden en/of te behouden. Werkplezier is trots zijn op de dingen die je in je werk doet. Dat je met een glimlach naar je werk toe gaat, dat je fijne, oprecht geïnteresseerde collega’s hebt die je helpen wanneer dat nodig is, met een leidinggevende die je in je waarde laat en je zinvol werk geeft, met de ondersteuning en uitdaging die je nodig hebt. (Luc Mutsaers)
  2.  Invulling geven aan de zin van werk. Voor medewerkers blijkt zinvol werk belangrijker te zijn dan welk ander aspect van werk ook. Zinvol werk kan zeer motiverend zijn, leiden tot betere prestaties, betrokkenheid en voldoening. De voordelen van medewerkers bijstaan in het vinden van zinvol werk zijn groot. De voordelen voor personen en organisaties die voortvloeien uit zinvol werk zijn zelfs nog groter. Organisaties die erin slagen en een werkplek creëren waar mensen kunnen groeien en bloeien, trekken gemotiveerde mensen aan die ze nodig hebben voor een duurzame toekomst. Mensen met zinvol werk binden zich aan organisaties.

Vragen die beantwoord moeten worden wat werkplezier en zinvol werk voor de medewerker inhoudt, zijn: Ken je jouw kwaliteiten en talenten voldoende en zet je ze ook in? Welke taken in jouw functie geven energie en wat zijn de energievreters? Wat is jouw specifieke bijdrage, wat is jouw rol in het grote geheel? Minder eenvoudig is de realisatie van werkplezier en zinvol werk. Het is niet iets wat je eventjes doet, iets wat met een paar te volgen stappen maakbaar is. Nee, het vergt tijd en oprechte aandacht op persoonlijk vlak én op teamniveau.