Wie 2017-11-28T12:42:00+00:00

De rode draad in mijn werk en leven zijn mensen. Eerst vanuit het ondernemerschap in de horeca, daarna als HR-adviseur en nu als loopbaan- en teambegeleider ben ik benieuwd naar wat een mens beweegt en welke drijfveren daarbij een rol spelen. Vanaf het moment dat ik ging werken is het me opgevallen dat werkgevers voornamelijk sterk op de resultaten gericht zijn en daarop beoordelen. Het leek me juist logisch dat als iemand de ruimte krijgt zich optimaal te ontwikkelen, er ook meer persoonlijke en professionele effectiviteit ontstaat. Het klinkt simpel maar hier geloof ik nog steeds in: Een gelukkige medewerker is een productieve medewerker.

Mijn wijze van coachen laat zich omschrijven als de inspirerende stijl. Als loopbaancoach stimuleer ik kandidaten om het beste uit zichzelf te halen en hun mogelijkheden te ontwikkelen. Ik zie het vooral als mijn taak om kandidaten te motiveren, het zelfvertrouwen te versterken en de ogen te openen voor nieuwe inzichten. De verantwoordelijkheid voor de voortgang van deze ontdekkingstocht ligt uiteindelijk bij de kandidaat. Het is mijn rol als coach de kandidaat te begeleiden, aan de zijlijn mee te kijken en te spiegelen hoe de kandidaat vormgeeft aan de gewenste verandering in zijn of haar leven.

Als teamcoach help ik teams hoe zij de juiste balans bereiken tussen effectieve en creatieve samenwerking zodat de teamdoelstellingen bereikt worden en er daadkrachtige en wendbare teams ontstaan. De juiste balans is de balans waarbij de mensen in contact staan met hun passie én bereid zijn samen te werken in een team aan een gezamenlijk doel.

Corrie Slootweg